fbpx

Hur ska jag äta den?

För att undvika magbesvär rekommenderas det att gradvis öka ditt intag så att de gynnsamma tarmbakterierna kan öka i takt med att intaget av resistent stärkelse och kostfiber ökar.

För att minimera initiala magbesvär rekommenderar vi att börja med en halv GO100-bar per dag i en vecka.

Därefter, öka gradvis ditt intag till en hel bar per dag, helst uppdelad i två portioner.

När du har konsumerat en bar per dag i en vecka utan några problem, kan du prova att öka ditt intag ytterligare till upp till två bars per dag.

*Den optimala mängden du bör konsumera beror på mängden resistent stärkelse och kostfiber som din vanliga kost innehåller.

För att uppnå bäst resultat rekommenderas det att gradvis och långsamt integrera resistent stärkelse och fiber i din kost.

GO100-bars innehåller resistent stärkelse och kostfiber som är fördelaktiga för att uppnå optimal matsmältningshälsa. Resistent stärkelse och kostfiber fungerar som prebiotika, vilket ger näring åt gynnsamma bakterier i tarmen.

Den genomsnittliga västerländska kosten innehåller mindre än fem gram resistent stärkelse per dag, medan det optimala dagliga intaget av resistent stärkelse är 15-30 gram per dag för att stödja matsmältningshälsan.

När du ökar ditt intag av resistent stärkelse och kostfiber är det viktigt att komma ihåg att vissa individer kan uppleva magbesvär initialt. Att introducera för mycket resistent stärkelse och fiber, särskilt för dem med redan existerande tarmproblem, kan leda till matsmältningsbesvär såsom gaser, uppblåsthet och magont. Detta obehag kan avskräcka dig från att fortsätta konsumera resistent stärkelse och kostfiber helt och hållet.

Om du har ett lågt intag av resistent stärkelse och kostfiber har du också (för) få gynnsamma tarmbakterier.

Om du ökar ditt intag av resistent stärkelse och kostfiber för snabbt, finns det för få bakterier tillgängliga för att bryta ner den resistenta stärkelsen och kostfibrerna. För att undvika magbesvär rekommenderas det att långsamt öka ditt intag så att de gynnsamma tarmbakterierna hinner öka i takt med att intaget av resistent stärkelse och kostfiber ökar.

Det är viktigt att notera att effekterna av att konsumera för mycket resistent stärkelse och fiber kan variera från person till person. Vissa individer kan tolerera högre mängder utan att uppleva några betydande problem, medan andra kan vara mer känsliga för dessa kostkomponenter. Det är alltid bäst att lyssna på kroppen och göra justeringar i din kost därefter.

Det är också viktigt att komma ihåg att individuella behov kan variera beroende på faktorer som ålder, kön, aktivitetsnivå och övergripande kostpreferenser. Dessutom kan det optimala intaget av resistent stärkelse bero på specifika hälsotillstånd eller mål.

Om du har specifika hälsoproblem eller kostrestriktioner rekommenderas det att konsultera en vårdpersonal eller en legitimerad dietist för personliga råd.

Sammanfattat:

När du inför mer resistent stärkelse och kostfiber i din kost är det vanligt att uppleva initiala magbesvär. Detta obehag kan vara mer uttalat för personer med lågt initialt intag och befintliga tarmproblem. Genom att gradvis öka intaget kan du minska risken för matsmältningsbesvär och säkerställa långsiktig efterlevnad av en tarmhälsosam kost.

discount icon

Få nyheter och specialerbjudanden!

exit icon

BETALA MED KLARNA   SNABB FRAKT  FRAKTFRITT MED ABONNEMANG   ★ 4,5 RECENSIONER